O.L.V. Van Lourdes ziekenhuis

Voor de uitbreidingen, herconditionering, herinrichting, verbouwing en nieuwbouw van het O.L.V. Van Lourdes ziekenhuis, stond Sweco Belgium in voor de studie van het ontwerp en de uitvoering van de stabiliteit, de technische uitrustingen en de speciale technieken.

FEITEN

Locatie: Waregem

Periode: 1998 - 2015

Totale oppervlakte: 23.278 m²

Partner: Osar Architecten

Klant: O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis vzw

In een ziekenhuis staat de patiënt centraal en heeft hij of zij recht op de beste zorgen in de best mogelijke omstandigheden. Om dit kwalitatieve zorgaanbod te blijven verlenen, heeft het O.L.V. van Lourdes ziekenhuis in Waregem besloten haar medische diensten grondig uit te breiden. Naast de behoefte voor een ruimer beddenhuis in de dagkliniek en bijkomende operatiezalen en laboratoria, was er ook nood aan extra vergader- en conferentiezalen. Ook de apotheek, polikliniek, en de medische, technische en administratieve diensten werden onder handen genomen.

Opdracht

  • Technisch financieel plan
  • Zorgstrategisch plan
  • Masterplan
  • Subsidiëring (VIPA)
  • Bouwbegeleiding

Diensten

  • Aanbesteding
  • Bouwaanvraag
  • Offertevraag
  • Ontwerp
  • Uitvoering der werken
  • Voorlopige en definitieve oplevering
  • Voorontwerp
  • Voorstudie

OLV van Lourdes ziekenhuis

OLV Van Lourdes ziekenhuis