Nieuwe laadarmen voor ATPC zonder stillegging

Antwerp Terminal Processing Company (ATPC) heeft de vier laadarmen van Jetty 5 vervangen door nieuwe, state-of-the-art laadarmen met dampretour en met instrumentatie om veilig en automatisch schepen te lossen. Jetty 5 is een laadpier in de Antwerpse haven die schepen tot 100 DWT (DeadWeight Tonnage) en met een diepgang tot 14,5 m kan ontvangen.

Feiten

Klant: Antwerp Terminal Processing Company (ATPC)

Locatie: Haven Antwerpen

Periode: 2015 - 2016

De nieuwe laadarmen werden door Operations in specifieke tijdframes geplaatst, zodat de Jetty continu kon blijven functioneren. De nieuwe laadarmen voor gasolie en nafta waren eerst operationeel. De andere laadarmen, voor ruwe olie en bitumen, werden volledig opgesteld in april 2016, en werden in de maand mei in gebruik genomen.

Daarnaast werden er ook op de kades van het vierde havendok (haven 279, 281, 283 en 285) enkele laadarmen verplaatst of vernieuwd. Het team van Sweco Belgium leidde het project op het vlak van engineering en voorzag in de ondersteuning bij de berekening van de funderingen in de kaaimuur. Ook alle bijhorende bouwvergunningen werden door Sweco gecoördineerd.

Foto: © ATPC