Sweco implementeert AIM-systeem bij Trinseo

Sweco heeft bij het chemisch bedrijf Trinseo een performant Asset Information Management-systeem gerealiseerd. Dit omvat de processen en tools voor technische documentatie, alsook de inhoudelijke verwerking en het beheer ervan.

Feiten

Klant: Trinseo

Locatie: Terneuzen

Periode: 2017 – 2018

Diensten: Asset Information Management (AIM)

De vraag voor een directe en adequate reactie bij calamiteiten neemt tegenwoordig toe. Een goede respons is om de nodige vergunningen en technische documentatie altijd binnen handbereik te hebben of door de veiligheid te verhogen om investeringen te beschermen.

De plant owners erkennen deze problematiek. Zo ook Trinseo, een wereldwijde leverancier van chemische materialen en producent van kunststoffen, latex bindmiddelen en synthetisch rubber. Zij zochten een betrouwbare partner om hun datamanagement te verbeteren. Trinseo stelde hiervoor een eisenpakket op: o.a. Single Source of Truth, flexibele configuratie en Management of Change werden vooropgesteld. Sweco zorgde voor de realisatie van de configuratie en implementatie van het Meridian-platform.

Dankzij de Sweco-projectaanpak via een Proof of Concept (POC) heeft Trinseo op een snelle manier de mogelijkheden van de tool ontdekt en hebben we de verwachtingen geborgd. Met deze scopebepaling is het project binnen de vooropgestelde termijn van 6 maanden uitgevoerd. De klantgerichte benadering van Sweco is van cruciaal belang geweest voor het succesvol projectverloop. Dat resulteerde namelijk in een sterke, transparante en open samenwerking, en leverde een vitale bijdrage aan het krachtige partnerschap dat we vandaag ervaren.

Door de hands-on-mentaliteit van het Sweco-team werden alle functie-eisen gewaarborgd en realiseerden we een vlotte omschakeling. Momenteel maken we de roadmap op waarin de globale uitvoering in alle Trinseo-sites en de activering van nieuwe functionaliteiten vervat zit, zoals ‘mobile client’ en een geïntegreerde ‘vendor portal’.

Foto: © Tom D'haenens