0 of 0 for ""

Nieuw Urban Insight trendrapport ‘The Race towards a Green and Resilient Industrial Sector’

Sweco’s experten belichten de vooruitgang van de Europese industrie in de zoektocht naar duurzaamheid en veerkracht. Met de groene transitie in volle gang, ontpoppen zich overal innovatieve oplossingen die elke sector opnieuw vorm zullen geven. 

“Bedrijven werken actief aan hun transformatie, niet alleen om te voldoen aan milieuvriendelijke normen en maatschappelijke eisen, maar ook om voorop te blijven bij het opbouwen van een sterke, duurzame en concurrerende toekomst met geavanceerde, betrouwbare groene technologieën”

Gaëlla Delcour, Business Unit Manager Industry

De industriële sector, verantwoordelijk voor 25-30% van de wereldwijde CO2-uitstoot, vormt de kern van deze transitie. In dit nieuwe rapport verdiepen experten zich in de voornaamste sectoren in de groene transitie waarbij ze de drijfveren, investeringen en de nieuwste technologieën onder de loep nemen, evenals de potentiële nieuwe risico’s waarmee bedrijven en besluitvormers rekening moeten houden.

Gaëlla Delcour: “De overgang naar een groene economie ontketent een golf van innovatie en baant de weg voor een circulair model waar hergebruik en recycling de omgang met natuurlijke hulpbronnen revolutionair vernieuwen.”

Het Urban Insight rapport richt zich op 5 belangrijke aanbevelingen:   

  1. Als de industrie wil verduurzamen, moet de hele sector niet alleen netto nul bereiken, maar ook veerkrachtiger worden. 
  1. Het is essentieel om de complexiteit en doelconflicten te beheersen, om te voorkomen dat goede bedoelingen leiden tot onbedoelde gevolgen voor mens, milieu en samenleving. 
  1. Samenwerkingen tussen verschillende partijen –  waaronder leveranciers, klanten, bedrijven binnen dezelfde industrie, andere sectoren en alle betrokkenen in het industriële netwerk – zijn cruciaal voor het versnellen van de groene transitie. 
  1. De concurrentie is groter dan ooit en transformationeel leiderschap is onontbeerlijk. Landen en bedrijven die niet transformeren, riskeren uit de boot te vallen. 
  1. Laat je inspireren door toonaangevende industriële sectoren, nieuwe technologieën en innovatie in dit rapport om je visie op groene transitie concreet te maken.