0 of 0 for ""

360° beeldendatabank Vlaanderen wint publieksprijs GeoSpatial Awards

De 360° beeldendatabank van Vlaanderen is een gezamenlijk initiatief van Sweco Belgium en Teccon, samen vormen ze de THV IMAGE-V. Tijdens BeoGeo, de vakbeurs voor de geosector, heeft dit project de publieksprijs van de GeoSpatial Awards 2016 in de wacht gesleept.

Het professionele publiek bestaande uit geodeskundigen, gebruikers en aanbieders stemde met een ruime meerderheid op deze innovatieve inzending voor ruimtelijke data-inventarisatie. Maar liefst 53% van de stemmen ging naar het project dat de komende jaren van heel Vlaanderen 360° beelden maakt. Deze erkenning onderstreept duidelijk de relevantie van deze geodatabank voor Vlaanderen.

Vlaanderen nauwgezet in kaart
Dit project met een initiële looptijd van 4 jaar bestaat uit de aanmaak van een gebiedsdekkende databank met, door middel van mobile mapping ingewonnen, panoramische beelden van alle Vlaamse wegen. Deze databank wordt op tweejaarlijkse basis geactualiseerd. Vier compleet uitgeruste wagens zullen alle berijdbare wegen van Vlaanderen (ongeveer 64.000 km) in kaart brengen. De databank wordt via diverse technologische oplossingen opengesteld voor de deelnemers aan GDI-Vlaanderen, dit zijn tal van Vlaamse instanties. De gebruikers bekijken zo online de terreinsituatie in heel Vlaanderen en voeren de nodige metingen uit.

Bij het toekennen van deze opdracht gaf AGIV (Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen) aan dat de geboden kwaliteit, een absolute noodzaak om tot nauwkeurige metingen te komen, van doorslaggevend belang was. De THV IMAGE-V wordt gevormd door de partners Sweco Belgium en Teccon: twee Belgische bedrijven met een doorgedreven specialisatie op het vlak van hoognauwkeurige mobiele data-acquisitie, die voor deze opdracht hun krachten bundelen.

Meer info op www.IMAGE-V.be

Over de GeoSpatial Awards
De GeoSpatial Awards zijn een initiatief van FLAGIS en AM/FM-GIS Belux. Deze awarduitreiking heeft als doel initiatieven te belonen voor GIS-implementatie, ruimtelijke data-invertarisatie en samenwerkingsverbanden, om de ‘geospatial awareness’ in een regio of bedrijfssector te verbeteren. De kleinste applicatie tot het grootste project kunnen zich kandidaat stellen voor deze awarduitreiking. Dit kunnen zowel applicaties voor web, touch, mobile en desktop zijn, als een manier van werken, of het opzetten van een organisatie/samenwerkingsverband.

Over BeGeo
BeGeo is het nieuwe podium voor iedereen die actief is in het geodomein of iets met geo-informatie doet. Op BeGeo komen overheid, de bedrijfs- en onderzoekswereld bij elkaar om kennis over te dragen, ervaringen te delen en elkaar te ontmoeten. Dit in aanwezigheid van geodeskundigen, gebruikers van geo-informatie en aanbieders van diensten en producten.
Meer info: www.begeo.be