0 of 0 for ""

Duaal leren neemt hoge vlucht bij Sweco


Derdejaarsstudenten van de Hogeschool Gent leren bij Sweco de knepen van het (technisch) vak, meteen op de werkvloer zelf. Dit uniek traject rond duaal leren of werkplekleren richt zich specifiek naar studenten elektromechanica en klimatisering.

Het project dat Sweco en HoGent samen uitvoeren, is vrij baanbrekend. Ons concept voor duaal leren hebben we eerder succesvol geïmplementeerd. Een primeur, want tot voor kort bestond dit niet op hogeschoolniveau. Binnen Sweco zet de divisie Industry, samen met HoGent, zijn schouders onder dit innovatief opleidingsproject. Duaal leren biedt dan ook grote voordelen voor de betrokken studenten. Zij doen rechtstreeks relevante ervaring op én maken uitgebreid kennis met een potentiële werkgever. Sweco stelt zijn expertise graag ter beschikking van deze jonge talenten.

De formule rond duaal leren werd vorig academiejaar voor het eerst ingevoerd bij Sweco. Samen met Wim De Schrijver van HoGent, opleidingsvoorzitter van de afdeling elektromechanica/klimatisatie en automatisatie, hebben we een piping-traject uitgewerkt. Twee studenten hebben dit toen succesvol doorlopen. Ook dit academiejaar nemen twee studenten deel aan het piping-traject. Daarnaast hebben we een nieuw opleidingsparcours ontwikkeld, specifiek gericht op klimatisatie. Sweco verwelkomt dit academiejaar dus vier studenten die dit alternatieve leerpad bij de divisie Industry volgen. Zij werken onder begeleiding van hun mentors vier dagen per week vanuit het Sweco-kantoor in Zelzate. Dit combineren ze met de opleidingen op school.

Sweco zal ook de volgende jaren zijn voortrekkersrol op het gebied van training & development ten volle benutten. Wil jij mee vormgeven aan de steden en gemeenschappen van morgen? Neem dan op http://jobs.swecobelgium.be een duik in ons ruim aanbod aan vacatures en stageplaatsen.