0 of 0 for ""

Politiehuis Landen wint staalbouwprijs


Het centraal politiehuis van Landen is in de prijzen gevallen tijdens Staalbouwdag, het vakevent voor de Belgisch-Luxemburgse staalsector. Dit project van Sweco Belgium en lava architecten is door de jury tot laureaat uitgeroepen in de categorie Voorgelakt Staal. Het politiecollege van Landen, Linter en Zoutleeuw, en Belfius Bank waren de opdrachtgevers.

Het politiegebouw is recent in dienst genomen door de politiezone LAN (Landen, Linter en Zoutleeuw) op de voormalige HASCO-site. Het terrein is een ommuurde enclave net buiten het centrum van Landen. Enkel de zijde naar het naastliggende park is open. De contouren van het gebouw, in grondplan, worden door verschillende randvoorwaarden bepaald. De circulatie in het gebouw is ontworpen naar een intensieve ruimtelijke belevingswaarde.

Het ontwerp van Sweco Belgium en lava architectenhoudt rekening met de toekomst. Buiten de steunmuren werden alle andere wanden in lichter materiaal gebouwd, zodat eventuele verbouwingen met een minimum aan middelen kunnen gebeuren. Sweco was verantwoordelijk voor de studies stabiliteit, technieken (HVAC, Sanitair, Elektriciteit), EPB alsook voor de asbest- en sloopinventaris en de milieuvergunning. De juiste architectuurtaal en -uitstraling werd door lava architecten verzorgd. De firma Jeco uit Bree stond in voor de staalbouw en gevels.

MEER INFO
Website Staalbouwwedstrijd

Copy link
Powered by Social Snap