0 of 0 for ""

Op 16 november zal Fireforum mensen en organisaties bekronen voor hun bijdrage aan brandbestrijding en brandveiligheid tijdens de Fireforum Awards. Onze collega’s van FPC Risk part of Sweco zijn genomineerd in de categorie ‘Brandveiligheid – Sensibilisering en Preventie voor de Bevolking’ met hun ‘zelfevaluatietool brandveiligheid in de zorgsector. 

 

Het project heeft meerdere belangrijke doelstellingen: 

  • Sensibilisering: Het draagt bij aan een diepgaande sensibilisering over brandveiligheid in kleinschalige zorgvoorzieningen door middel van een toegankelijke zelfevaluatietool. 
  • Identificatie van risico’s: De tool identificeert tijdens een rondgang door een zorgvoorziening brandveiligheidsaandachtspunten en biedt concrete actiepunten. 
  • Betrokkenheid vergroten: De tool verhoogt de betrokkenheid en bewustwording van alle betrokkenen in de zorgvoorziening. 

 Doelgroep

De zelfevaluatietool richt zich op kleinschalige zorgvoorzieningen in sectoren zoals kinderopvang, jeugdzorg en personen met een handicap. Er zijn twee gebruikersgroepen: voorzieningen met personeel in dienstverband en voorzieningen werkend op zelfstandige basis, zoals onthaalouders. Bovendien kan de applicatie in andere (zorg)voorzieningen worden toegepast. 

 Toepasbaar in meerdere sectoren

Dit project en de gebruikte methodologie kunnen worden gereproduceerd en toegepast in andere sectoren, zoals bouw, medische sector, onderwijsvoorzieningen en collectieve huisvesting. 

Dit innovatieve project van FPC Risk part of Sweco illustreert de kracht van samenwerking en innovatie in het vergroten van brandveiligheidssensibilisering en bewustwording. Door het gebruik van een praktische zelfevaluatietool kunnen kleinschalige zorgvoorzieningen de brandveiligheid verbeteren en de veiligheid van hun bewoners verhogen, en dit alles op een kostenefficiënte en toegankelijke manier. 

Deze app is ontwikkeld in samenwerking met Zorg Vlaanderen & Gemsotec. 

Stem nu!

Jouw stem maakt een verschil en kan het project tot een overwinning brengen! Zo dragen we samen bij aan een veiligere toekomst en vergroten we het bewustzijn over brandveiligheid. Je hebt nog tot 15 november 18u om je stem uit te brengen.