0 of 0 for ""

Succesvol BIM-congres Connect the Future


Sweco Belgium organiseerde op 18 oktober, samen met Autodesk, iTheses en Leica, het grootschalige BIM-congres Connect the Future. BIM of Building Information Management groeit meer en meer tot de nieuwe standaard uit om in een (bouw-)project met alle betrokken partners zo efficiënt mogelijk samen te werken.

Sweco Belgium is als één van de BIM-voortrekkers niet aan haar proefstuk toe. Wij passen al geruime tijd BIM toe in onze projecten. En dit tot grote tevredenheid van zowel opdrachtgevers als partners. Deze positieve ervaring willen we graag met de sector delen. Daarom heeft Sweco in samenwerking met Autodesk, iTheses en Leica het Connect the Future congres opgestart. Op 18 oktober mochten we meer dan honderd deelnemers, onder wie veel managers uit de bouwsector, in het congrescentrum Ter Elst (Edegem) verwelkomen. De deelnemers waren unaniem lovend voor de interessante  presentaties van de binnen- en buitenlandse sprekers. Geïnspireerd door deze reacties zijn we nu al gestart met de voorbereidingen voor een nieuwe editie in 2017.

Op BIM kunt u bouwen
Bij BIM wordt een ontwerp in 3D gemodelleerd en de bijbehorende ontwerp- en bouwinformatie worden hier centraal aan gekoppeld. Het gaat in essentie over een collectieve benadering van het bouwproject. Alle betrokken partijen maken doorheen de hele levenscyclus gebruik van deze gezamenlijke database: tijdens de initiatiefase, de ontwerpfase, de exploitatiefase,… Zelfs voor onderhoud of sloop bewijst BIM zijn nut. Voor zowel opdrachtgever als opdrachtnemer levert deze werkmethodiek tal van voordelen op. Op basis van correcte en up-to-date informatie kunnen de juiste beslissingen worden genomen. Er wordt vooraf gedetecteerd waar het fout kan gaan. En wanneer er aanpassingen worden aangebracht, kunnen deze worden doorgetrokken over de hele lijn. Dit resulteert in minder transactiekosten, minder faalkosten, een betere inschatting van de kosten en toetsing van de eisen die aan een gebouw gesteld worden. Kortom, een win-winsituatie voor alle partijen.

Quotes
“BIM in al zijn dimensies, maar toch met de voeten op de grond zoals geïllustreerd door de interessante praktijkgetuigenissen, ook uit de aannemerswereld. Fascinerend, inspirerend en leerzaam!  Ik ben er graag de volgende keer weer bij.” Johan Vyncke, Directeur Onderzoek & Innovatie, WTCB

“Ik vond jullie event zeer professioneel georganiseerd met inspirerende cases die aanzetten tot nadenken.” Geert Verachtert, Directeur Strategie en Business development, Van Roey

CONTACT
Sam Van den Wijngaert
BIM Manager
+32 474 480 855
sam.vandenwijngaert@swecobelgium.be

Johan Bel
Director Division Buildings
+32 478 567 331
johan.bel@swecobelgium.be

MEER INFO
Bekijk de eyeopener video van Connect the Future.