0 of 0 for ""

Sweco Belgium breidt opnieuw uit


Sweco Belgium verwerft Planet Engineering bvba, een ingenieurs- en adviesbureau uit Brasschaat met een mooi palmares aan gebouwen- en infrastructuurprojecten. Planet Engineering is gespecialiseerd in stabiliteit, burgerlijke bouwkunde, utiliteitsbouw, veiligheidscoördinatie, EPB en EPC.

“Wij zijn verheugd onze nieuwe collega’s van Planet Engineering te verwelkomen. Met dit studiebureau halen wij een troef in huis om onze expertise op het vlak van gebouwen en infrastructuur verder te versterken. De ondernemingskracht, de disciplines en de klantenportfolio maken dat wij als ondernemingen goed bij elkaar aansluiten. Dat Planet Engineering de geschikte partij voor ons is, blijkt uit hun referenties. Het vooruitzicht dat onze teams gezamenlijk aan de slag kunnen, is voor heel Sweco een zeer positief gegeven. Hierdoor zullen we onze klantenbelofte ‘de meest toegankelijke en betrokken partner met erkende expertise’ nog beter waarmaken”, zegt Erwin Malcorps, Managing Director van Sweco Belgium.

Planet Engineering werd in 1998 opgericht. Peter Smet en Serge Vandemeulebroecke zijn de zaakvoerders. De activiteiten variëren van woningen, industriebouw in beton of staal tot burgerlijke bouwkunde. Zo voert het bedrijf ook studies uit voor o.a. tunnels, bruggen, kaaimuren en LNG (Liquefied Natural Gas)-terminals. Daarnaast versterkt Sweco zijn civieltechnische expertise met een samenwerkingsovereenkomst met Bart Van Zegbroeck.

”De toezegging voor de gedeeltelijke uitvoeringsstudie van het Antwerpse Centraal Station  maakte dat Planet Engineering zijn erkenning in de markt had verdiend. Vrij snel zijn we dan gegroeid naar 15 vaste medewerkers en tal van samenwerkingsverbanden. Sweco heeft een heel goede reputatie en opereert als gevestigde waarde in de markt. Wij kijken er naar uit onze expertises samen te voegen met collega-experten. Wij spreken absoluut dezelfde taal, dus dit wordt een boeiende reis”, getuigen Peter Smet en Serge Vandemeulebroecke.

FOTO: © Jürgen Doom
Van links naar rechts: Serge Vandemeulebroecke (zaakvoerder Planet Engineering), Evi Switters (Head Legal Counsel, Sweco Belgium), Erwin Malcorps (Managing Director, Sweco Belgium), Bart Van Zegbroeck (Project Manager Civil Works), Bo Carlsson (President Sweco Western Europe), Vicky De Bollen (Director Finance, HR & Communication, Sweco Belgium) en Peter Smet (zaakvoerder Planet Engineering).

MEER INFO
Website Planet Engineering: www.weplanet.be