0 of 0 for ""

Sweco scoort opnieuw goud voor duurzaamheid

Sweco Belgium krijgt voor het derde jaar op rij een gouden medaille van EcoVadis voor haar duurzaamheidsplan. Klimaatneutraal worden tegen 2030 is ons doel, maar duurzaamheid gaat verder dan onze koolstofuitstoot, ook op vlak van milieu, maatschappij, ethiek en gezondheid willen we bij de besten zijn. Sweco hoort nu bij de top 2% van alle beoordeelde bedrijven.


Dat het klimaat steeds sneller aan het veranderen is, hoeven we niet meer te vertellen. Dit betekent dat we onze verantwoordelijkheid willen nemen, onze acties constant willen monitoren en bijstellen, en deel willen uitmaken van de oplossingen voor de wereldwijde uitdagingen. Dit streven hebben we formeel verankerd in ons beleid.

In onze projecten kunnen we de grootste reductie en impact teweeg brengen op weg naar duurzamere gemeenschappen. Onze klantenprojecten en partners zijn een bron van innovatie en inspiratie. Maar we gaan verder dan dat. We willen ook binnen onze eigen organisatie en activiteiten een transitievoorbeeld zijn.

Sweco heeft een grote verantwoordelijkheid om de wereld duurzamer te maken. Transforming Society Together is dan ook al jarenlang onze missie. Onze experts uit verschillende disciplines pakken de klimaat-, energie- en urbanisatie-uitdagingen aan vanuit alle hoeken. We streven ernaar om in onze projecten de duurzaamheidsprestaties te verhogen en zo onze planeet te helpen. Ons doel is onze klanten te begeleiden, en de impact en vraag op de natuur binnen de planetaire grenzen te houden. Sweco Belgium wil daarnaast als bedrijf tegen 2030 volledig klimaatneutraal zijn.

Over EcoVadis
EcoVadis is een internationaal orgaan dat bedrijven elk jaar evalueert en kwalificeert op hun CSR-prestaties. Tienduizenden bedrijven werken samen met EcoVadis aan duurzaamheid via een gemeenschappelijk platform, een universele scorecard, benchmarks en tools voor prestatieverbetering.