0 of 0 for ""

Sweco sluit overeenkomst met V2S

Ingenieursbureau Sweco heeft een Share Purchase Agreement met V2S afgesloten. V2S is gespecialiseerd in stabiliteitsstudies en heeft een goede reputatie in de Limburgse bouwwereld. Met deze bundeling van krachten versterken we onze positie in de sterk groeiende markt van geïntegreerde bouwprojecten.

Van links naar rechts: Walter Van Erum (Bestuurder V2S), Luc Schouteden (Bestuurder V2S), Erwin Malcorps (Managing Director, Sweco Belgium), Vicky De Bollen (Director Finance, Facility & Legal, Sweco Belgium), Peter Vanhoegaerden (Division Director Buildings, Sweco Belgium).

Erwin Malcorps, Managing Director van Sweco Belgium, verklaart: “We zitten op kruissnelheid wat onze capaciteitsverhoging op het vlak van stabiliteitsstudies betreft. Samen met de stabiliteitsingenieurs en tekenaars van V2S willen we onze unieke onestopshop voor complexe geïntegreerde bouwprojecten verder uitbouwen. Door extra resources aan boord te halen, anticiperen we op de toenemende vraag van klanten en versterken we onze positie in het noordoosten van Vlaanderen. Met onze diepgaande expertise in duurzame bouwtechnieken als visitekaartje willen we ook jonge, pas afgestudeerde ingenieurs aantrekken en opleiden.”

V2S is een studiebureau stabiliteit voor gebouwen en speciale constructies. Het bedrijf heeft een kantoor in Genk en werd in 2006 opgericht door Walter Van Erum en Luc Schouteden. Een 13-koppig team van bouwkundige experten en tekenaars ontwerpen en verzorgen stabiliteitsstudies voor nieuwbouw, verbouwingen, renovaties en restauraties. De aard van de projecten is veelzijdig: van woningen en appartementen, over scholen en winkels, tot industriegebouwen en speciale structuren.

Walter Van Erum en Luc Schouteden, bestuurders van V2S, getuigen: “Bij V2S denken we graag een aantal jaar vooruit. Dat verklaart waarom we toenadering tot Sweco hebben gezocht. Voor onze eigen mensen willen we naast vaste grond om verder op te bouwen, ook werken aan kennisverbreding én aan groei. Onze ‘way of working’, met veel inspraak, flexibiliteit en kennisuitwisseling tussen jong en oud, vormt een mooie match met die van Sweco. We zijn ervan overtuigd dat we voor onze medewerkers een goede, warme thuis hebben gevonden. Zo kunnen we samen de ‘Transforming Society Together’ visie uitrollen, waarbij we onze projecten in duurzame, toekomstbestendige gebouwen zien uitmonden.”

Foto: © Faye Pynaert