0 of 0 for ""

Sweco sluit overeenkomst met Vitech

Ingenieursbureau Sweco heeft een Share Purchase Agreement met Vitech afgesloten. De kernactiviteit van dit studiebureau uit Mechelen is het ontwerpen en dimensioneren van elektrische installaties voor alle sectoren.

Van links naar rechts: Vicky De Bollen (Director Finance, Facility & Legal, Sweco Belgium), Erwin Malcorps (Managing Director, Sweco Belgium), Bert Van Itterbeeck (zaakvoerder Vitech), Tom Van Den Noortgaete (Division Director Energy & Environment, Sweco Belgium).

Foto: © Caroline Monthaye

“Vitech staat bekend als een innoverend studiebureau. De betrokken ingenieurs zullen zich dan ook snel thuis voelen binnen de stimulerende kennisorganisatie van Sweco. Door volop te investeren in Learning & Development zijn én blijven we de frontrunner op vlak van technologische innovatie en multidisciplinaire oplossingen. Met onze gebundelde krachten zullen we performante installaties ontwerpen die bijdragen tot een duurzame, veilige en energievriendelijke woon- en werkomgeving”, zegt Erwin Malcorps, Managing Director Sweco Belgium.

Tom Van den Noortgaete, Division Director Energy & Environment bij Sweco Belgium: “De komst van Vitech is een perfecte match met ons DNA en onze manier van werken. We hebben namelijk een uitgebreid aanbod van hoogwaardige en innovatieve consulting- en engineeringdiensten voor de gehele energieketen: van (hernieuwbare) energieproductie, over transport & distributie tot de uiteindelijke energieverbruikers. Samen zullen wij de verdere elektrificatie van onze samenleving nog beter kunnen waarmaken.”

Elektriciteit en de toepassingen ervan worden steeds belangrijker in het dagdagelijks leven. Studiebureau Vitech, in 1998 opgericht door ir. Bert Van Itterbeeck, heeft er daarom bewust voor gekozen om het correct ontwerpen van elektrische installaties tot hun kerntaak te maken. Vitech is daardoor vrij uniek in de markt van de studiebureaus.

Bert Van Itterbeeck, zaakvoerder Vitech: “De energietransitie waar we volop in zitten, dwingt ons allemaal om over allerlei facetten na te denken, zoals zonnepanelen, oplaadsystemen (bv. batterijen), laadsystemen voor o.a. elektrische voertuigen, load balancing, energiebesparingen en -optimalisaties, smart grids, … Vaak komen bedrijfsleiders naar ons met een goed idee, maar weten ze niet precies hoe ze dit in hun bedrijf kunnen implementeren. Vitech kan hen ontzorgen en denkt met de klant mee voor de beste oplossing.”