0 of 0 for ""

Sweco verwerft activiteiten van HaskoningDHV Belgium


Sweco zal de medewerkers en projecten van HaskoningDHV Belgium overnemen. Sweco en Royal HaskoningDHV hebben hiertoe een ‘Asset Purchase Agreement’ afgesloten. Deze overname past in de strategie van beide bedrijven en garandeert dat klanten in België toegang blijven houden tot hoogwaardige expertise.

“Ik kijk ernaar uit om HaskoningDHV Belgium bij Sweco te verwelkomen. Sweco heeft een erg solide basis in België. Wij beschikken over een performante organisatie en groeien continu. De experten van HaskoningDHV Belgium vormen een perfecte match voor onze multidisciplinaire teams, wat garant staat voor een vlotte verderzetting van lopende projecten. Met vereende krachten gaan wij de steden en gemeenschappen van morgen vormgeven”, zegt Tomas Carlsson, President en CEO van Sweco.

HaskoningDHV Belgium, dat vanuit Mechelen en Namen opereert, biedt diensten aan inzake bodemonderzoeken en -saneringen, milieueffectrapportages (MER), assessments en geïntegreerde gebiedsontwikkeling. De 36 hooggekwalificeerde experten van het bedrijf zullen vanaf 2 januari 2018 bij Sweco tewerkgesteld worden.

“Met onze bedrijfsstrategie kunnen we ons duidelijk richten op waar we zaken willen doen en hoe we willen groeien middels een efficiënte voorziening van innovatieve oplossingen. In deze context namen we de lokale activiteiten in België onder de loep, die gericht zijn op bodemonderzoek en -sanering, milieueffectrapportage en integrale gebiedsontwikkeling. We onderzochten een aantal opties die garant staan voor continuïteit en interessant blijven voor onze huidige werknemers en klanten die van deze diensten gebruikmaken. Daar Sweco Belgium zich in deze servicegebieden verder wil ontwikkelen, zijn we ervan overtuigd dat we de meest geschikte partner voor deze overdracht hebben gevonden. Royal HaskoningDHV blijft zich richten op de Belgische markt voor de diensten waarvoor wij wereldwijd gekend zijn en tevens van over de hele wereld leveren”, zegt Erik Oostwegel, CEO van Royal HaskoningDHV.

“Met de assetsovername van HaskoningDHV Belgium bouwt Sweco zijn marktpositie verder uit. We groeien en de projecten in onze portefeuille zullen optimaal gebruik maken van HaskoningDHV Belgium’s expertise. Ons toegewijd integratieteam zorgt voor een efficiënte en snelle integratieperiode. De komende maanden gaat onze aandacht uit naar de integratie van alle nieuwe personeelsleden en zorgen we voor continuïteit in al onze projecten”, aldus Erwin Malcorps, Managing Director van Sweco Belgium.

# # #

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Erwin Malcorps, Managing Director Sweco Belgium,
+32 473 888 202, erwin.malcorps@swecobelgium.be

Katia Van de Voorde, Communication Manager Sweco Belgium,
+32 477 61 25 15, katia.vandevoorde@swecobelgium.be

Suzette Schreuder, Press Officer Royal HaskoningDHV,
+31 88 3482026 / +31 6 29098238, suzette.schreuder@rhdhv.com