0 of 0 for ""

Sweco verwerft SGI Ingénieurs, het Belgische filiaal van SGI Group


Sweco Belgium zet een volgende stap in zijn strategisch groeiplan door de overname van het studiebureau SGI Ingénieurs in België. De betrokken medewerkers, gespecialiseerd in gebouwenstructuren- en technieken en civiele infrastructuurprojecten, versterken het expertiseaanbod in Brussel en Wallonië.

”De activiteiten, disciplines en klantenprofielen van Sweco en SGI Ingénieurs vullen elkaar op Belgisch grondgebied mooi aan. SGI heeft een heel sterke reputatie in de Brusselse en Waalse markt voor gebouwenstabiliteit en -technieken, en civieltechnische projecten. Samen hebben we een flink aantal interessante projecten in portefeuille en we werken vaak met dezelfde private en publieke klanten, partners en architecten. Dat zijn troeven die garant staan voor een naadloze integratie en voor een duurzame groei van onze business. Onze kersverse collega’s zullen zich dan ook snel thuis voelen bij Sweco,” verklaart Erwin Malcorps, Managing Director van Sweco Belgium.

De buildings- en civieltechnische teams van SGI Ingénieurs werken vanuit de exploitatiezetel in Louvain-la-Neuve. Het bedrijf ontstond in 2009 na een fusie met het engineeringbureau Abcis-Van Wetter en was de Belgische tak van de internationale groep SGI. De 39 medewerkers zijn experten op vlak van stabiliteit, civiele techniek en gebouwentechnieken, en hebben ruime ervaring in hun respectieve domeinen.

“De aansluiting van SGI Belgium bij de Sweco Groep is een garantie voor kracht en continuïteit, niet alleen voor ieder van onze medewerkers, maar ook voor al onze klanten in Brussel en Wallonië. We kijken ernaar uit om met vereende krachten de duurzame steden en gemeenschappen van morgen te plannen en te ontwerpen,” zegt François Dorland, Directeur Général SGI Groupe.

“Voor Sweco en SGI voldoet deze transactie aan alle criteria voor een rendabele en harmonieuze ontwikkeling in heel België. Beide groepen zetten zich in om ervoor te zorgen dat deze operatie onder de beste omstandigheden plaatsvindt, zowel voor de werknemers als voor de klanten en partners,” aldus Anne Van Wetter, Directrice Division Bâtiments SGI Ingénieurs en Denis Maréchal, Administrateur Délégué SGI Ingénieurs.

Van links naar rechts: Erwin Malcorps (Managing Director, Sweco Belgium),Vicky De Bollen (Director Finance, Facility & Legal, Sweco Belgium) en François Dorland (Directeur Général SGI Groupe)

Foto: © Jürgen Doom