0 of 0 for ""

Sweco zet ruim opleidingsaanbod in de verf met Kick-Off Academy


Op 5 oktober namen meer dan 120 nieuwe collega’s deel aan de grootschalige Kick-Off Academy van Sweco. Dit is tevens het startschot van een uitgebreid leertraject voor verschillende vakdisciplines.

Sweco investeert volop in de ontwikkeling van haar medewerkers. Naast verschillende Academies voor specifieke doelgroepen organiseren we ook vele ‘knowledge sharing’ sessies en interne technische opleidingen. Daarnaast faciliteren we de toegang tot externe opleidingen.

Jonathan Cops, Manager Knowledge, Learning & Development, blikt tevreden terug: “Het werd een dag vol energie, met boeiende uiteenzettingen over de visie van Sweco op BIM en het belang van digitalisering, demonstraties van verschillende projecten uit alle divisies, en natuurlijk met veel nieuwe ontmoetingen en plezier! We willen onze starters een sterke basis geven voor de rest van hun loopbaan, met een leertraject per vakdiscipline, vol boeiende opleidingen op maat van het werk bij Sweco, als aanvulling op hun pas afgeronde hogere studies.”

Sofie Nauwelaerts, Employer Branding Specialist, sluit daarop aan: “En we zijn heel fier op het resultaat. Meer dan 20 ervaren collega‘s hebben zich mee ingezet om een indrukwekkend opleidingsprogramma te ontwikkelen. In het programma ligt de nadruk op BIM, design-software en vaktechnische opleidingen.

Jonathan Cops: “De Team Managers zijn uiteraard ook betrokken, aangezien zij mee instaan voor de opleiding en coaching-on-the-job. De Kick-Off Academy is zo een sterke bouwsteen binnen ons intern ontwikkeld opleidingsbeleid; naast de Projectmanagement Academy, Junior Academy, de Senior Academy en de Leadership Academy. De deelnemers bestuderen daarbij telkens praktijkgerichte cases, dompelen zich onder in rollenspellen en activeren via leergesprekken hun kennis.”

Foto’s: © Caroline Monthaye

Copy link
Powered by Social Snap