0 of 0 for ""

Sweco zet sterk duo aan het roer van haar divisie Buildings

Sinds 10 januari 2022 leidt Peter Vanhoegaerden samen met collega-directeur Dirk Boydens de dagelijkse werking van Sweco’s divisie Buildings in goede banen.

Peter Vanhoegaerden en Dirk Boydens vormen een goed geoliede tandem om Sweco’s ambitie op de gebouwenmarkt waar te maken: het ontwerp en de begeleiding van duurzame en innovatieve voorbeeldgebouwen die uitblinken op vlak van energie-efficiëntie, ecologie, rendabiliteit en architecturale kwaliteit. Samen kunnen ze rekenen op zo’n 300 gepassioneerde Buildings-collega’s met hun topexpertise in gebouwentechnieken, duurzaamheidsadvies en stabiliteitsstudies. Zo versterken we onze one-stop-shop benadering waarbij Sweco als duurzame frontrunner haar klanten al tijdens de projectstart van cutting edge advies voorziet.

Als COO van Lantis had Peter Vanhoegaerden met Oosterweel één van de grootste engineeringprojecten van Europa onder zijn hoede. Hij vervoegt nu Sweco als directielid in de hoedanigheid van Division Director Buildings.

Peter Vanhoegaerden kan bogen op een jarenlange expertise in het leiden van grootschalige projecten en organisatiestructuren. Hij is bovendien erg vertrouwd met het reilen en zeilen binnen Sweco, waar hij reeds decennialang actief was in uiteenlopende directiefuncties.

Peter Vanhoegaerden heeft veel zin in zijn nieuwe uitdaging in een vertrouwde omgeving: “Ik ben verheugd om terug de draad bij Sweco op te pikken en volop in te zetten op onze uiterst duurzame ambitie: Transforming Society Together. Bij bouwprojecten moeten we namelijk tientallen jaren vooruit denken. Dat vraagt om vooruitstrevende, toekomstbestendige ontwerpen en technieken.”

Dirk Boydens nam in 1994 als CEO samen met zijn broer Wim Boydens (CSTO) het roer over bij Boydens Engineering. Zij bouwden het bedrijf fors verder uit tot een toonaangevende nationaal én internationaal ingenieursbureau.

Door de bundeling van krachten maakt Boydens Engineering sinds 23 juni 2021 deel uit van de Sweco Groep. Wij verwelkomen Dirk Boydens dan ook van harte in zijn nieuwe rol als Division Director Buildings bij Sweco.

“Als ingenieur willen we uitdagingen aangaan gedreven door waarden. Samen zullen we streven naar slimme energieoplossingen voor gebouwen met een minimale milieu-impact. We zetten daarom sterk in op innovatie, technische installaties en complete dienstverlening aan architecten, projectontwikkelaars en gebouweigenaren”, getuigt Dirk Boydens.

Peter Vanhoegaerden en Dirk Boydens zullen de divisie Buildings vleugels geven om Sweco’s groeiambities waar te maken. We wensen beide heren veel succes toe met hun gemeenschappelijke missie!