0 of 0 for ""

Opening ziekenhuisvleugel New Tech in Brussel


Iris Ziekenhuizen Zuid heeft de deuren van haar ‘New Tech’-gebouw geopend op de campus Etterbeek-Elsene. Sweco heeft de volledige studie en de uitvoeringsopvolging van de speciale technieken ter harte genomen. Assar Architects zorgde voor het ontwerp.

Het gehele medisch-technisch gebouw beslaat zo’n 12.000 m² en is uitgerust met geavanceerde technologie voor een optimale werkomgeving. Het biedt onderdak aan een daghospitaal, een nieuw operatiekwartier, een afdeling intensieve zorgen en een sterilisatiedienst.

Dit moderne complex illustreert hoe technologische innovaties zowel het personeel als de patiënten en de bezoekers maximaal ten goede komen. Het nieuwbouwproject kostte in totaal 39 miljoen euro en is een van de verwezenlijkingen van het Strategisch plan 2025 van Iris Ziekenhuizen Zuid dat de komende jaren in verschillende Brusselse campussen uitgerold wordt.

De operatiezalen zijn voorzien van de modernste toestellen. Met onze studie van de speciale technieken hebben we er onder meer voor gezorgd dat de chirurgische ingrepen in de best mogelijke omstandigheden gebeuren. Zo bouwen we mee aan een kwalitatieve ‘healing environment’ die tegelijkertijd in staat is om zich flexibel aan te passen aan alle evoluties en uitbreidingen.

Foto’s: © Iris Ziekenhuizen Zuid

MEER INFO
Website: www.his-izz.be/nl