0 of 0 for ""

Sweco Belgium verbetert vaarweg Seine-Schelde


Waterwegen en Zeekanaal NV heeft aan het consortium THV Arcadis-Sweco-Antea Group de opdracht gegund voor de technische & administratieve assistentie en de ondersteuning van het projectmanagement binnen het Seine-Schelde project. Het ereloon bedraagt ongeveer € 5 miljoen.

“De regio’s rond de Seine en Schelde zijn belangrijke Europese industriële hubs. Met Sweco’s brede expertise inzake waterwegen en havens zullen we de voorwaarden scheppen voor een vlottere afwikkeling van het vrachtvervoer op beide rivieren”, zegt Erwin Malcorps, Managing Director Sweco Belgium.

Dit project maakt deel uit van een EU-initiatief om de twee regio’s met elkaar te verbinden via een waterweg die grotere vrachttransporten met container- en duwvaartschepen kan verwerken. Sweco Belgium staat mee in voor het ontwerp van oplossingen voor de verbreding en verdieping van de bestaande vaarwegen, de verhoging van bruggen en de modernisering van meerdere sluiscomplexen in Vlaanderen. Dit hoofdzakelijk op het traject langsheen de Leie tussen Wervik en Gent, maar ook op een aantal aansluitende waterwegen.

Sweco Belgium zal in het kader van de opdracht haar deskundigheid aanwenden op het gebied van civiel ontwerp, projectmanagement en ruimtelijke planning. Sweco heeft reeds ruime ervaring met waterwegen en havens in heel Europa, zoals de verhoging van de bruggen op het Albertkanaal, projecten om de bevaarbaarheid van de Nederrijn en Lek in Nederland te verbeteren en het STAR-FLOOD programma van de Europese Unie voor de bescherming van 18 kwetsbare riviergebieden tegen overstromingen.

De werkzaamheden van Sweco Belgium zijn in augustus 2016 opgestart. De realisatie van de opdracht is voorzien tegen augustus 2020.

Seine Schelde overviewOverzicht Seine-Schelde project – Bron: Waterwegen en Zeekanaal NV

Seine Schelde Belgium
Leie-as Seine-Schelde (Vlaanderen) – Bron: Waterwegen en Zeekanaal NV

MEER INFO
Projectwebsite Seine-Schelde