0 of 0 for ""

Vlaanderen compleet in kaart via 360°-beeldendatabank


De 360°-beeldendatabank Vlaanderen is volledig bijgewerkt met actuele beelden ingewonnen in de periode 2014-2016. Dit is een gezamenlijk initiatief van Sweco Belgium en Teccon, samen vormen ze de THV IMAGE-V.

Deze beeldendatabank wordt tot eind 2018 via diverse technologische oplossingen opengesteld voor de deelnemers aan GDI-Vlaanderen, dit zijn tal van Vlaamse instanties. De gebruikers bekijken zo online de terreinsituatie in heel Vlaanderen en voeren de nodige metingen uit.

Bij het toekennen van deze opdracht gaf het AGIV (Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen) aan dat de geboden kwaliteit, een absolute noodzaak om tot nauwkeurige metingen te komen, van doorslaggevend belang was. De THV IMAGE-V wordt gevormd door de partners Sweco Belgium en Teccon: twee Belgische bedrijven met een doorgedreven specialisatie op het vlak van hoognauwkeurige mobiele data-acquisitie.

Dit project bestaat uit de aanmaak van een gebiedsdekkende databank met, door middel van mobile mapping ingewonnen, panoramische beelden van alle Vlaamse wegen. Vier compleet uitgeruste wagens hebben alle berijdbare wegen van Vlaanderen (ongeveer 64.000 km) in kaart gebracht. Onmiddellijk na de inwinning worden gezichten en nummerplaten op de beelden automatisch onherkenbaar gemaakt. De komende maanden zal de THV IMAGE-V nog een aantal rechtzettingen en aanvullingen uitvoeren.

MEER INFO
Projectsite: www.IMAGE-V.be