Sweco werkt mee aan Complexe Hospitalier Régional Centre-Sud

/siteassets/nieuws/2018/vivalia-entree-urgencesbaev-770x380.jpg

Sweco werkt mee aan Complexe Hospitalier Régional Centre-Sud

8 februari 2018
Sweco maakt deel uit van het team, onder leiding van archipelago | baev, dat het nieuwe ziekenhuiscomplex Complexe Hospitalier Régional Centre-Sud (CHR-CS) voor VIVALIA gaat ontwerpen. Het team gevormd door archipelago | baev, A3, alinea ter, Sweco, Greisch, BGS-BNS, APSIS Santé en COSEP is geselecteerd om dit project in de provincie Luxemburg te ontwikkelen.

“De ervaring en competentie van Sweco is van groot belang geweest bij het verwerven van deze opdracht. Onze experts adviseren op technisch gebied, wij creëren de best mogelijke voorwaarden voor hoogwaardige zorg die de patiënt op de eerste plaats zet. Al onze gebouwenprojecten voldoen trouwens aan zowel de hoge normen van vandaag als aan de eisen van morgen”, aldus Erwin Malcorps, Managing Director Sweco Belgium.

“Sweco heeft een sterke track record voor de technische uitrusting van gebouwen. Wij geven ook energieadvies en verzorgen o.a. het project- en procesmanagement en de stabiliteitsstudie. Sweco is betrokken bij de ontwikkeling van tal van nieuwe ziekenhuizen, zoals CHwapi in Doornik, AZ Sint-Maarten in Mechelen, AZ Zeno in Knokke en AZ Delta in Roeselare, en heeft zo zijn expertise in de zorgsector verstevigd”, zegt Wim Van Nuffel, Director Division Buildings.

Een duurzaam en verbonden ziekenhuis in een zorgcampus
Het nieuwe ziekenhuiscomplex zal over 550 tot 650 bedden en plaatsen in het dagziekenhuis beschikken. Het zal een groot deel van de acute activiteiten van VIVALIA samenbrengen op de Houdemont site (Habay, België), aan de rand van de snelweg E411-E25. Het project zal met een milieuvriendelijke aanpak rekening houden met de sterke punten van het landschap om de verschillende activiteiten in te planten en uiteindelijk een zorgcampus te ontwikkelen.

Een ervaren team om het ziekenhuis van morgen te ontwerpen
Het ontwerpteam zal ruimtelijke flexibiliteit, comfort voor de patiënt, ergonomie en zorgtrajecten centraal plaatsen in het toekomstige ziekenhuis. Het team heeft zich in het bijzonder onderscheiden door een innovatieve organisatie van de spoeddienst voor te stellen, gebaseerd op een aanpak via zorgkanalen. Het nieuwe ziekenhuis zal overigens vanaf de programmeringsfase volledig worden ontworpen en ontwikkeld volgens een collaboratief BIM-proces.


Simulaties: © baev

Voor meer informatie neemt u contact op met:

Erwin Malcorps, Managing Director Sweco Belgium, +32 473 888 202, erwin.malcorps@swecobelgium.be
Katia Van de Voorde, Communication Manager Sweco Belgium, +32 477 61 25 15, katia.vandevoorde@swecobelgium.be