0 of 0 for ""

Life cycle en duurzaamheid

Het financiële plaatje van een bouwproject beperkt zich niet alleen tot de investeringskost.

Gebouwen verbruiken energie, moeten onderhouden, aangepast, gerenoveerd en uiteindelijk misschien zelfs afgebroken worden. Dat alles vormt de life cycle cost (LCC), een factor die wij steeds voor ogen houden wanneer wij ontwerpen.

Dankzij onze aandacht voor de LCC kunnen wij de totale kosten inschatten en beheersen. Daarom is deze LCC-aanpak bijzonder gunstig in PPS-projecten, waarbij de private partner vaak vele jaren instaat voor het onderhoud. Met behulp van specifieke tools bieden wij onze klanten ook een meerjaren-onderhoudsplan aan: een onmisbare fundament voor professioneel onderhoudsmanagement (Lees ook: BIM & Asset Information Management).

Onze experts ontwerpen gebouwen en installaties steeds met de grootste aandacht voor energiezuinigheid. Maar ook in bestaande gebouwen onderzoeken we hoe energiebesparingen gerealiseerd kunnen worden om tot een zo efficiënt mogelijk energieverbruik te komen en de energie- en milieukosten te reduceren. Daarnaast voeren we als erkend deskundige ook energie- en duurzaamheidscertificeringen uit.

Een greep uit ons aanbod:

  • LCC-berekeningen
  • Conditiestaatmetingen (NEN 2767)
  • Duurzaamheidsmeting en -certificatie volgens BREEAM, WELL, GRO, …
  • EPB
  • Specifieke tools
  • Passiefgebouwen, zero-emission, energieneutrale en energiepositieve gebouwen

Gerelateerde projecten

Heb je niet kunnen vinden wat je zoekt of heb je een vraag?

Laat hier je gegevens achter. Wij zorgen dat je in contact komt met de juiste persoon. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen. Voor elke uitdaging, groot of klein.