0 of 0 for ""

Evaluatie duurzaamheid en milieu-impact

Sweco staat voor een geïntegreerde benadering van duurzaamheid van bij de opstart van een plan of project. Daarbij streven we naar een optimaal evenwicht tussen het project en de impact ervan op mens, omgeving en welvaart. Die impact trachten we zo positief mogelijk te krijgen en combineren we met een maximale ruimtelijke en proceskwaliteit.

Hiertoe zetten we verschillende tools in, afhankelijk van de scope van het project: een integrale duurzaamheidsevaluatie, een milieu-effectenonderzoek, een energiebalans of een meer gefocuste inschatting van bijvoorbeeld gezondheidseffecten en klimaatimpact. Op die manier krijgt het effectenonderzoek een volwaardige plaats in onze procesvoering en vloeien de conclusies ervan rechtstreeks door in het plan of project.

Bij een onderzoek van de milieu-impact, voeren we na een eerste definitie van de opdracht, meteen een screening uit van de potentiële milieu-en gezondheidseffecten. Via deze ‘quick-scan’ identificeren wij zo snel mogelijk randvoorwaarden en aandachtspunten en onderzoeken we hoe het project of plan hier rekening kan mee houden of moet op bijgestuurd worden. Dit is een iteratief proces waarbij het plan of project in permanente wisselwerking staat met het milieuonderzoek en door voortschrijdend inzicht vanuit de mogelijke impact op zijn omgeving verder vorm krijgt. Milderende of mitigerende maatregelen worden op die manier zo veel mogelijk vermeden of krijgen een directe voorvertaling in het plan of project.

BUUR Part of Sweco is het toonaangevend multidisciplinair onderzoeks-, plannings- en ontwerpteam binnen Sweco Belgium. Samen vertalen we de gedeelde ambitie ‘Transforming Society Together’ naar concrete visies en projecten voor de ruimtelijke transitie.

Gerelateerde projecten

Heb je niet kunnen vinden wat je zoekt of heb je een vraag?

Laat hier je gegevens achter. Wij zorgen dat je in contact komt met de juiste persoon. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen. Voor elke uitdaging, groot of klein.