0 of 0 for ""

Mobiliteitsplanning

Mobiliteit gaat voor Sweco over het verhogen van de bereikbaarheid en tegelijk het verminderen van de auto-afhankelijkheid. Dit doen we door de uitbouw van het vervoersaanbod te laten sporen met een doordacht ruimtelijk beleid dat inzet op kernversterking en ruimtelijke ontwikkelingen rond knooppunten in het netwerk.

Bij het plannen van netwerken bekijken we prioritair het verbeteren van de verkeersveiligheid, in het bijzonder de plaats van voetgangers en fietsers. Met deze insteek begeleidt Sweco haar opdrachtgevers richting een meer duurzame mobiliteit.

Nog al te vaak wordt kostbare ruimte ingepalmd door stilstaande wagens. Het is daarom cruciaal om bestuurders te begeleiden in de shift van autobezit naar combigebruik, zodat er meer plaats is voor levendige en aantrekkelijke straten en pleinen. Vervoersplanning op regionale schaal biedt ons de mogelijkheid om vernieuwende modellen te implementeren voor de aansluiting van openbare vervoers- en fietsnetwerken, multimodale overstap- of knooppunten en de afstemming tussen het mobiliteits- en ruimtelijk beleid. Binnen deze kaders sturen we gedragsverandering van gebruikers aan en stimuleren we de reductie van de verplaatsingsvraag.

Sweco werkt zowel lokale als regionale mobiliteitsplannen uit, net als parkeerbeleidsplannen en circulatieplannen. In het kader van projecten en plannen voert Sweco mobiliteitseffectenstudies uit.

BUUR Part of Sweco is het toonaangevend multidisciplinair onderzoeks-, plannings- en ontwerpteam binnen Sweco Belgium. Samen vertalen we de gedeelde ambitie ‘Transforming Society Together’ naar concrete visies en projecten voor de ruimtelijke transitie.

Gerelateerde projecten

Heb je niet kunnen vinden wat je zoekt of heb je een vraag?

Laat hier je gegevens achter. Wij zorgen dat je in contact komt met de juiste persoon. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen. Voor elke uitdaging, groot of klein.