0 of 0 for ""

Modellering afval- en regenwaterstelsels

Modellering van riool- en regenwaterstelsels kadert in het duurzaam afvoeren van riool- en regenwater rekening houdend met de geldende eisen met betrekking tot integraal waterbeheer. Hierbij is de impact van klimaatverandering een niet te verwaarlozen factor.

We werken een visie uit voor het toekomstige regenwaterstelsel, waarbij de focus ligt op het bronmatig aanpakken van het regenwater. Hierbij wordt er maximaal ingezet op infiltratie en hergebruik.

Voor de hydraulische analyse van bestaande en geplande rioleringsstelsels maken we gebruik van hydrodynamische modellen 1D/2D in Infoworks ICM. Deze hydrodynamische modellen geven een duidelijk beeld over de waterbeweging en de werking van het rioolstelsel, evenals de interactie met het waterlopenstelsel. Daarnaast maken ook corrosieberekeningen en de modellering van drukrioleringssystemen deel uit van het ontwerp van het rioolstelsel. De impact van bronmaatregelen zoals infiltratie, buffering en hergebruik wordt geanalyseerd in Sirio.

Onze integrale aanpak draagt bij tot het duurzaam ontwerpen van riool- en regenwaterstelsels waarbij zowel waterveiligheid als -beschikbaarheid in rekening worden gebracht.

Heb je niet kunnen vinden wat je zoekt of heb je een vraag?

Laat hier je gegevens achter. Wij zorgen dat je in contact komt met de juiste persoon. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen. Voor elke uitdaging, groot of klein.