0 of 0 for ""

Klant

Sweco Belgium

Locatie

België

Periode

2015

Diensten

opzet energiebeheersysteem

Sweco Belgium heeft een ISO 50001-energiebeheersysteem opgezet voor de eigen werking, geïntegreerd met het ISO 14001-milieubeheersysteem.

We hebben dus ervaring uit de eerste hand met de moeilijkheden en aandachtspunten tijdens de implementatie, alsook tijdens de operationele fase. Sweco ontving trouwens als eerste Belgische advies- en engineeringbureau een formele certificatie van dit energiebeheersysteem. We begeleiden u ook graag bij het opzetten of verbeteren van uw ISO 50001-energiebeheersysteem of ISO 14001-milieubeheersysteem.

Situering
ISO 50001 is de internationale norm voor energiemanagementsystemen. De norm richt zich specifiek op het terugdringen van het energieverbruik van een organisatie, dit op basis van een gedetailleerd inzicht in het energieverbruik en het gebruik ervan.

Sweco heeft daarnaast de hernieuwing bekomen van de ISO 9001- en VCA-certificaten, alsook de uitbreiding van het veiligheidscertificaat OHSAS 18001. De ISO 9001-, OHSAS 18001- en ISO 14001-certificaten zijn toegekend voor alle activiteiten van Sweco. VCA geldt voor de divisie Industry en ISO 50001 is geldig voor energieconsultancy en -management van de Sweco-kantoren.

Het verschil maken
Duurzaamheid begint bij jezelf. Sweco geeft het goede voorbeeld door in haar eigen kantoren de milieu- en energie-impact te beperken. Een strikte afvalscheiding, het beperken van het papierverbruik, een degelijke opvolging en vermindering van de CO2-uitstoot,… Het zijn kleine bijdragen die mee het verschil maken.

Het grootste verschil maakt Sweco in haar projecten. Daar zit onze kennis, passie en belangrijkste bijdrage aan de duurzame toekomst die we nastreven. De projectwerking maakt integraal deel uit van het milieu- en energiezorgsysteem. Het is onze ambitie om in onze projecten de concurrentie te overstijgen op vlak van milieu en energie. Het identificeren en voldoen aan alle regelgevende eisen is de vertrekbasis. Daarna volgt een kritische evaluatie van de milieu- en energie-impact en worden waar mogelijk alternatieven aangedragen en besproken met onze klanten. Zo willen we, samen met onze klanten, continu verbeteren in onze duurzame ontwerpen en adviezen.

Uitvoering
Sweco wil voorop blijven met haar kennis en toepassing van innovatieve concepten en nieuwe ontwikkelingen, met een sterke projectwerking tot gevolg. We investeren daarom veel tijd en middelen in opleidingen en kennisuitwisseling voor onze medewerkers, want met gebundelde krachten komen we het meest duurzaam uit de hoek.

Voor de uitbreiding van de bestaande ISO-structuren met milieu en energie werd een intense interne samenwerking opgezet tussen de projectleiders, de experten uit de milieu- en energieafdeling en de stafdiensten (o.a. kwaliteit, veiligheid, facility, communicatie en HR). Hierdoor heeft Sweco de verschillende managementsystemen optimaal geïntegreerd. Zo zorgen we voor een eenduidige aanpak van de overlappende elementen, zoals documentbeheersing, en maken we tegelijkertijd ruimte vrij voor onze experts om maximaal toevoegde waarde te creëren.

Copy link
Powered by Social Snap