0 of 0 for ""

Klanten

Citydev, Gewestelijke Ontwikkelingsmaatschappij voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (GOMB)

Locatie

Sint-Jans-Molenbeek

Periode

2007 – 2018

Partners

Atlante Architecture, Kairos, Establis, Venac

Diensten

technische uitrustingen, EPB verslaggeving

Oppervlakte

4.830 m²

Bouw van een gebouw met 32 appartementen: 21 passief appartementen en 10 nulenergie-appartementen.

Het project is 100% passief en bereikt, dankzij de warmtekrachtkoppeling en het gebruik van groene energie (fotovoltaïsch), de nulenergienorm voor 32% van de appartementen.

De warmtekrachtkoppeling maakt het mogelijk te beantwoorden aan 100% van de vraag naar elektriciteit in de gemeenschappelijke delen, met inbegrip van het eventuele gemeenschappelijke washok. Fotovoltaïsche panelen (150 m²) worden geïnstalleerd met het oog op het bereiken van de nulenergienorm voor 32% van de appartementen.

Het regenwater wordt geabsorbeerd, opgevangen en bewaard, en dient voor het besproeien van de tuinen, het onderhoud van de gemeenschappelijke ruimtes en van het eventuele gemeenschappelijke washok.

Daken met opslag (> 33 l/m²) worden aangebracht om het lekdebiet bij een onweer te beperken. Het afvalwater van de badkamers en douches wordt opgevangen, behandeld en bewaard om in te staan voor de volledige voeding van de spoelinrichtingen voor de toiletten van de appartementen. Systemen die het verbruik beperken worden geïnstalleerd (spoelinrichtingen, kranen, douchekoppen met beperkt volume).

Ontwerp van technische uitrustingen en opvolging van de werken: HVAC, elektriciteit, sanitaire installaties, liften.

Heb je niet kunnen vinden wat je zoekt of heb je een vraag?

Laat hier je gegevens achter. Wij zorgen dat je in contact komt met de juiste persoon. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen. Voor elke uitdaging, groot of klein.