RAY FARRINGDON EEN DUURZAAM KANTOOR IN EEN KLASSIEKE LONDENSE WIJK

Hoe laat je een hypermodern kantoorgebouw passen in een van de meest klassieke Victoriaanse wijken van Londen? Dat was de uitdaging waar Sweco's team van ontwerpers, landschapsarchitecten, ingenieurs, boomchirurgen en archeologen voor stond toen zij samen met onze opdrachtgever een voormalig hoofdkantoor van een krant omtoverden tot een van de meest duurzame kantoorgebouwen van Londen.

DIENSTEN

  • EEN HISTORISCHE BUURT
  • BIOLOGISCHE DIVERSITEIT IN CENTRAAL LONDEN
  • HEEL PROJECT VORMGEGEVEN DOOR DUURZAAMHEID
  • ENERGIE-EFFICIËNT ONTWERP

EEN HISTORISCHE BUURT

Het pand is gelegen in de klassieke Londense wijk Clerkenwell, net ten noorden van station Farringdon.
Het gebied staat bekend als een centrum van creativiteit, met 's werelds grootste aantal creatieve bedrijven per vierkante kilometer.
Het doel van het Ray, zoals het pand wordt genoemd, was een nieuw gebouw te creëren dat past bij het karakter en de architectuur van het gebied en dat deze weerspiegelt, maar dat ook geschikt is voor het moderne werkleven. Het project, dat gebaseerd is op een gedetailleerde historische analyse van het gebied, kwam tot stand in nauwe samenwerking tussen verschillende gespecialiseerde vakgebieden, van architectuur en landschapsarchitecten tot ingenieurs, boomverzorgers en archeologen. Het resultaat is een moderne interpretatie van de bouwstijl van het gebied, waarbij vooral inspiratie is geput uit de Victoriaanse bakstenen gevel en het gedetailleerde metselwerk van de pakhuizen van Clerkenwell. De gevel van The Ray bestaat uit vier verschillende soorten baksteen, gerangschikt in een Victoriaans kleurenschema. De handgemaakte en wit geglazuurde bakstenen hebben een gegradueerde kleur, die lichter wordt naarmate het gebouw oploopt en de bezoeker aanmoedigt om verschillende kleurtonen en afbeeldingen in de gevel te zien, terwijl ze ook opgaan in de historische omgeving en de naburige gebouwen.

/globalassets/transforming-society-together/119-farringdon-road_04.jpg