0 of 0 for ""

Klant

Air Liquide

Locatie

Zaventem

Periode

2015-2016

Diensten

opmaak milieu- en stedenbouwkundige vergunningsaanvragen & engineering bouw waterstofstation

Met de bouw van het eerste openbare waterstofstation in België zet Air Liquide een belangrijke stap in de uitbouw van een duurzaam netwerk van energievoorzieningen voor het Belgische wagenpark.

Sweco Belgium begeleidde Air Liquide tijdens de vergunningsfase, inplanting en bouw van het waterstofstation.

In 2015 vertrouwde Air Liquide Sweco de opdracht toe om haar te begeleiden in het voortraject voor de bouw van het eerste openbare waterstofstation in België. Sweco zorgde voor de opmaak van de nodige milieu- en stedenbouwkundige vergunningsaanvragen. We brachten alle vergunningsaanvragen binnen de gevraagde termijn in orde, wat een cruciale fase in het traject was. Intussen zijn ook al de vergunningen verleend.

Naast deze opdracht kreeg Sweco ook de vervolgopdrachten toegewezen voor de uitvoering van het bodemonderzoek, de engineering van het bouwwerk en meer specifiek de civiele werken, mechanische constructie, pijpleidingen, electrical & instrumentation equipment, aankoop en projectmanagement.

Met de realisatie van dit project staat Sweco mee aan de wieg van de uitbouw van een duurzame energievoorziening voor het Belgische wagenpark.

Foto: © Air Liquide