Nieuws

/siteassets/nieuws/2020/publica-awards-770x380.jpg

Sweco-projecten genomineerd voor Publica Awards

02 april 2020
De Publica Awards van EBP belonen de beste publieke projecten. We zijn bij Sweco dan ook ontzettend fier op de overvloed aan nominaties. Zo geven we vorm aan de duurzame steden en gemeenschappen van morgen.
/siteassets/nieuws/2020/urbaninsight-2020-01-770x380.jpg

Beperking koolstofemissies infrastructuur is cruciaal om klimaatcrisis op te lossen

31 maart 2020
Nu al zijn infrastructuursectoren in landen als het VK verantwoordelijk voor meer dan 50% van de CO2-uitstoot. Tegen 2050 kan dit cijfer oplopen tot 90%. Het is essentieel om koolstof al in de vroegste projectfasen te kunnen analyseren, omdat het in dat stadium mogelijk is om zoveel mogelijk koolstof en kosten te beperken.
/siteassets/nieuws/2020/kantoor-770x380.jpg

Wij werken thuis aan de duurzame samenleving van morgen

18 maart 2020
Onze medewerkers werkten de voorbije dagen grotendeels van thuis uit, fysieke meetings werden conference calls en er werden extra maatregelen getroffen m.b.t. hygiëne en social distance. Ondertussen hebben wij ons verder kunnen organiseren op de volledige sluiting van onze vestigingen.
/siteassets/nieuws/2019/sweco-770x380.jpg

Sweco verwerft het handelsfonds van Temco

11 maart 2020
Sweco Belgium zet haar sterke groei verder en neemt het handelsfonds van Temco over, een engineeringbureau uit Lummen dat deel uitmaakte van moederbedrijf Ecophos. De handelsrechtbank van Antwerpen, afdeling Hasselt, heeft hiertoe haar akkoord gegeven na faling van de vennootschap. Temco levert voornamelijk engineering-, onderhoud- en consultingdiensten aan bedrijven in de ferro/non-ferro, chemie en food sectoren. Daarnaast hebben ze ook middelgrote opdrachten lopen in de energy en automotive branches.
/siteassets/nieuws/2020/floating-pv-770x380.jpg

Sweco werkt mee aan grootste drijvend zonnepark van Vlaanderen

24 februari 2020
De Vlaamse regering heeft haar steunniveau goedgekeurd voor Floating PV, het grootste drijvende zonnepark van Vlaanderen. Sweco heeft de haalbaarheidsstudie voor de vergunbaarheid van drijvende PV-installaties op de ontginningsplassen van Sibelco opgemaakt, alsook de omgevingsvergunningsaanvraag van dit zonnepark. We treden nu op als technisch adviseur tijdens de tenderingsfase, uitvoering en Operation & Maintenance.
/siteassets/nieuws/2020/publiekeruimte-770x380.jpg

Stem op onze drie nominaties voor de Prijs Publieke Ruimte

10 februari 2020
Wat een weelde! We slepen met gebundelde krachten drie van de vijf nominaties binnen voor de Prijs Publieke Ruimte. Met Tramlijn 9 (Sweco i.s.m. SumProject en MULTIPLE), Scheldekaaien Sint-Andries en Zuid (Sweco i.s.m. PROAP en WIT Architecten) en Binnengebied Schaliken (Talboom i.s.m. BRUT en LAMA) hebben we duurzame publieke ruimten ontworpen waar we erg trots op zijn. Ze betekenen een forse meerwaarde voor de omliggende buurten in respectievelijk Brussel, Antwerpen en Herentals.
/siteassets/nieuws/2019/sweco-770x380.jpg

Talboom wordt deel van Sweco

16 januari 2020
Sweco Belgium integreert de medewerkers en farma- en infrastructuurprojecten van Studiebureau Talboom en Talboom PharmaChem in zijn aanbod. Zo verdiepen we onze ruime expertisewaaier en verstevigen we onze positie als de meest toegankelijke en betrokken partner.
/siteassets/nieuws/2020/aquafin-770x380.jpg

Aquafin-installatie haalt groene energie en fosfor uit eigen biomassa

14 januari 2020
Sweco adviseert Aquafin bij de duurzame ontwikkeling van een unieke biomassa-installatie, die groene energie en fosfor zal recupereren door de verwerking van communaal afvalslib.
/siteassets/nieuws/2019/seine-logo-770x380.jpg

Sweco en Arcadis werken samen aan studies voor Kanaal Seine-Noord-Europa

17 december 2019
Het Kanaal Seine-Noord-Europa is de centrale schakel in het Europese prioriteitsproject Seine-Schelde. Die omvat de realisatie van een grootscheepse waterweg voor binnenschepen tot 4.400 ton tussen Frankrijk, België en Nederland. Sweco en Arcadis zijn de partners van het consortium dat verantwoordelijk is voor het ontwerp en de studies van de sector tussen de Franse gemeenten Allaines en Etricourt-Manancourt. Société du Canal Seine-Nord Europe is de bouwheer en opdrachtgever.
/siteassets/nieuws/2019/noorderlijn-770x380.jpg

Tram 1 verbindt noord- en zuidkant van Antwerpen

09 december 2019
Na een feestelijk inhuldigingsweekend zorgt de Noorderlijn nu voor een vlotte tramverbinding tussen het centrum van Antwerpen, het Eilandje en het noorden van ‘t Stad. Samen met tramlijn 1 werd ook het nieuwe premetrostation Opera officieel geopend. Dit maakt deel uit van het Brabo II-project, waarbij Sweco verantwoordelijk was voor het voorontwerp, het ontwerp en de begeleiding van de aanbesteding van het conceptontwerp.