Nieuws

/siteassets/nieuws/2019/tunnel-loi-wettunnel-770x380.jpg

Sweco en BG Ingénieurs Conseils bestuderen renovatie Belliard- en Wettunnel in Brussel

11 maart 2019
Het consortium van Sweco en BG Ingénieurs Conseils is door Brussel Mobiliteit aangesteld voor het ontwerp en de opvolging van de grootschalige renovatie van de Belliard- en Wettunnel. Deze belangrijke verkeersaders in het hart van de hoofdstad worden gemoderniseerd met bijzondere aandacht voor veiligheid, esthetiek en duurzaamheid. Het consortium Sweco - BG zal de opdrachtgever bijstaan met o.a. het gedetailleerd ontwerp, de opstelling van bestekken, de analyse van offertes en de opvolging van de werken.
/siteassets/nieuws/2019/fme-training-770x380.png

Volg onze FME Training op 2 & 4 april (Basic) en 25 april (Advanced)

22 februari 2019
Een goede kennis van de mogelijkheden van FME is essentieel om data efficiënter te gebruiken. Of u nu voor het eerst met FME gaat werken of al enige ervaring heeft, onze training zorgt ervoor dat u goed voorbereid aan de slag kunt!
/siteassets/nieuws/2019/sweco-770x380.jpg

Erwin Malcorps vervoegt Executive Team van Sweco Group

17 januari 2019
Om volledig in lijn te zijn met Sweco’s strategie en om de organisatie te vereenvoudigen, kondigt Sweco een wijziging aan van zijn Business Area structuur. Erwin Malcorps, Managing Director Sweco Belgium, en Max Joy, Managing Director Sweco UK, worden leden van het Executive Team.
/siteassets/nieuws/2018/energielandschap-770x380.jpg

Energielandschap Denderland wint Vlaamse Planningsprijs

30 november 2018
De Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning (VRP) heeft de prestigieuze Vlaamse Planningsprijs aan het innovatieve project ‘Energielandschap Denderland’ toegekend. Sweco werkte samen met BUUR aan de visie om de energietransitie ruimtelijk om te zetten in de regio Denderland. In opdracht van de provincie Oost-Vlaanderen brachten we in kaart hoe we duurzame energie-ambities ruimtelijk kunnen vertalen: waar en hoe kunnen we best hernieuwbare energie produceren, opslaan, transporteren en verbruiken? Dat is een Vlaamse primeur!
/siteassets/nieuws/2018/obsurv-770x380.jpg

Stad Kortrijk kiest ook voor Obsurv, het beheerpakket voor het openbaar domein

29 november 2018
De stad Kortrijk heeft na een aanbestedingsprocedure Sweco aangeduid als leverancier van de software voor het beheer van rioleringen, straatmeubilair en groen. De aanbieding omvat zowel het beheerpakket Obsurv als de pakketten RioGL en FME. De geïntegreerde mogelijkheden voor het rioleringsbeheer waren voor Kortrijk extra aantrekkelijk.
/siteassets/nieuws/2018/sweco-planet-770x380.jpg

Sweco Belgium breidt opnieuw uit

17 oktober 2018
Sweco Belgium verwerft Planet Engineering bvba, een ingenieurs- en adviesbureau uit Brasschaat met een mooi palmares aan gebouwen- en infrastructuurprojecten. Planet Engineering is gespecialiseerd in stabiliteit, burgerlijke bouwkunde, utiliteitsbouw, veiligheidscoördinatie, EPB en EPC.
/siteassets/nieuws/2018/sweco-770x380.jpg

Voormalige Nexilis werknemers vervoegen Sweco

12 oktober 2018
Sweco heeft de medewerkers van Nexilis bvba overgenomen. Nexilis is een studiebureau speciale technieken uit Tongeren. De zes betrokken medewerkers vormen in het Sweco-kantoor in Hasselt een nieuw team.
/siteassets/nieuws/2018/sweco-app-770x380.jpg

Sweco lanceert vooruitstrevend mobiliteitsbeleid

24 september 2018
Sweco heeft een vernieuwend mobiliteitsbeleid voor zijn medewerkers ontwikkeld. De focus ligt op de inzet van baanbrekende mobiliteitsinitiatieven en tools, maximale keuzevrijheid en de beperking van het aantal verplaatsingen.
/siteassets/nieuws/2018/willem-770x380.jpg

Sweco omarmt IBO-formule voor nieuw talent

19 september 2018
De Individuele BeroepsOpleiding (IBO), een initiatief van de VDAB, laat werkzoekenden op de werkplek bijleren. Dit gebeurt eventueel zelfs in combinatie met hun huidige opleiding. Bij Sweco is dit innovatief opleidingsplan een geslaagde kweekvijver voor nieuw talent. We hebben intussen al een aantal collega’s die als IBO-ers zijn begonnen.
/siteassets/nieuws/2018/smarter_news.png

Week van de Mobiliteit bij Sweco: onze collega's vertellen

16 september 2018
Bij Sweco dragen we duurzame mobiliteit hoog in het vaandel. Niet enkel in onze projecten, maar ook in de manier waarop we ons verplaatsen. Tijdens de Week van de Mobiliteit zetten we elke dag een collega en zijn/haar vervoerskeuzes in de kijker.