Nieuws

/siteassets/nieuws/2020/ui_5_770x380.jpg

Heel wat steden hebben geen klimaatadaptatieplan

02 november 2020
Slechts één op de vier Europese steden heeft een klimaatadaptatieplan in de strijd tegen het veranderend klimaat. Er is nog tijd om te handelen - maar we moeten een versnelling hoger schakelen.
/siteassets/nieuws/2020/urbaninsight04-770x380.jpg

Onze steden: ecologische woestijnen of biodiversiteitshotspots?

14 oktober 2020
Het behoud van de biodiversiteit is noodzakelijk om de klimaatverandering in te dammen en zelfs om pandemieën te voorkomen, zo concludeerde VN-secretaris-generaal António Guterres. In een nieuw rapport toont Sweco hoe steden, dankzij stedenbouw, kunnen bijdragen tot de oplossing.
/siteassets/nieuws/2019/sweco-770x380.jpg

Sweco verwerft ARIES Real Estate Solutions

30 september 2020
Sweco Belgium breidt zijn multidisciplinaire dienstverlening verder uit met de overname van ARIES Real Estate Solutions (A-RES). Het bureau heeft een sterke reputatie op het gebied van regie en management van vastgoedgerelateerde projecten in Vlaanderen, Brussel en Wallonië.
/siteassets/nieuws/2020/floating-770x380.jpg

Eerste drijvend zonnepark in Vlaanderen is klaar

09 september 2020
Floating PV draagt bij aan de Vlaamse klimaatdoelstellingen en is tevens het grootste drijvend zonnepark in België, met 17.250 zonnepanelen. Sweco heeft de haalbaarheidsstudie voor de vergunbaarheid van de drijvende PV-installaties opgemaakt, alsook de omgevingsvergunningsaanvraag. We treden ook op als technisch adviseur tijdens de tenderingsfase, uitvoering en Operation & Maintenance. Sibelco, LRM, Group Machiels en Luminus zijn de opdrachtgevers.
/siteassets/nieuws/2019/fme-training-770x380.png

Volg onze FME Training op 5 & 6 november 2020

01 september 2020
Een goede kennis van de mogelijkheden van FME is essentieel om data efficiënter te gebruiken. Of u nu voor het eerst met FME gaat werken of al enige ervaring heeft, onze training zorgt ervoor dat u goed voorbereid aan de slag kunt!
/siteassets/nieuws/2020/arsenaal-770x380.jpg

Arsenaalverbinding Mechelen boost verdere stationsomgeving en effent pad voor klimaatneutrale wijk Ragheno

05 augustus 2020
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de Stad Mechelen hebben het startschot gegeven voor de Arsenaalverbinding. Sweco zal, samen met Erfgoed & Visie, Splendid en Veto, instaan voor het voorontwerp t.e.m. de uitvoering van de tunnel en verbindingsweg. Het project zal binnen het masterplan Ragheno een belangrijke stap zijn in de ontwikkeling van een duurzame wijk met een oppervlakte van 50 ha. De tunnel zal ondergronds aansluiten op de Tangent, een bypass van de Mechelse binnenring, ter hoogte van het station.
/siteassets/nieuws/2020/urbaninsight-3-770x380.jpg

Hittegolven: we moeten jong en oud nu beschermen!

04 augustus 2020
We staan er niet bij stil, maar hittegolven behoren tot de gevaarlijkste natuurrampen van deze eeuw. Sweco kaart dit aan en formuleert duurzame ontwerpoplossingen voor onze steden en gemeenten in haar recent Urban Insight-rapport 'Building resilience: being young and getting old in a hotter Europe'.
/siteassets/nieuws/2020/urbaninsight-3-770x380.jpg

Steden moeten veerkracht opbouwen tegenover hittegolven

01 juli 2020
Het coronavirus is het gevaarlijkst voor ouderen. Echter, een steeds warmer wordend Europa vormt weer een andere ernstige bedreiging. Steeds meer Europeanen sterven door de gevolgen van hittegolven dan door alle natuurrampen samen. We moeten meer doen om onze steden voor te bereiden en aan te passen aan de toekomst, zo concludeert Sweco in haar laatste Urban Insight-rapport.
/siteassets/nieuws/2020/sintniklaas-770x380.jpg

Sweco vergroent grootste markt van het land

23 juni 2020
Het ontwerpteam Artgineering, LAMA, Sweco en Daniel Ost (ALS_O) wint de studieopdracht voor de herinrichting van de Grote Markt van Sint-Niklaas. We zijn ontzettend trots, want we mogen het grootste Belgische marktplein een groene metamorfose geven. Sweco zorgt voor de uitwerking van het ontwerp, de opstelling van het uitvoeringsdossier en volgt het project op. Sweco gaf eerder al vorm aan de Stationsstraat, de vernieuwde groene winkelpromenade in Sint-Niklaas.
/siteassets/nieuws/2019/sweco-770x380.jpg

Sweco verwerft SGI Ingénieurs, het Belgische filiaal van SGI Group

15 juni 2020
Sweco Belgium zet een volgende stap in zijn strategisch groeiplan door de overname van het studiebureau SGI Ingénieurs in België. De betrokken medewerkers, gespecialiseerd in gebouwenstructuren- en technieken en civiele infrastructuurprojecten, versterken het expertiseaanbod in Brussel en Wallonië.