Nieuws

/siteassets/nieuws/2020/floating-770x380.jpg

Eerste drijvend zonnepark in Vlaanderen is klaar

09 september 2020
Floating PV draagt bij aan de Vlaamse klimaatdoelstellingen en is tevens het grootste drijvend zonnepark in België, met 17.250 zonnepanelen. Sweco heeft de haalbaarheidsstudie voor de vergunbaarheid van de drijvende PV-installaties opgemaakt, alsook de omgevingsvergunningsaanvraag. We treden ook op als technisch adviseur tijdens de tenderingsfase, uitvoering en Operation & Maintenance. Sibelco, LRM, Group Machiels en Luminus zijn de opdrachtgevers.
/siteassets/nieuws/2020/arsenaal-770x380.jpg

Arsenaalverbinding Mechelen boost verdere stationsomgeving en effent pad voor klimaatneutrale wijk Ragheno

05 augustus 2020
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de Stad Mechelen hebben het startschot gegeven voor de Arsenaalverbinding. Sweco zal, samen met Erfgoed & Visie, Splendid en Veto, instaan voor het voorontwerp t.e.m. de uitvoering van de tunnel en verbindingsweg. Het project zal binnen het masterplan Ragheno een belangrijke stap zijn in de ontwikkeling van een duurzame wijk met een oppervlakte van 50 ha. De tunnel zal ondergronds aansluiten op de Tangent, een bypass van de Mechelse binnenring, ter hoogte van het station.
/siteassets/nieuws/2020/urbaninsight-3-770x380.jpg

Hittegolven: we moeten jong en oud nu beschermen!

04 augustus 2020
We staan er niet bij stil, maar hittegolven behoren tot de gevaarlijkste natuurrampen van deze eeuw. Sweco kaart dit aan en formuleert duurzame ontwerpoplossingen voor onze steden en gemeenten in haar recent Urban Insight-rapport 'Building resilience: being young and getting old in a hotter Europe'.
/siteassets/nieuws/2020/urbaninsight-3-770x380.jpg

Steden moeten veerkracht opbouwen tegenover hittegolven

01 juli 2020
Het coronavirus is het gevaarlijkst voor ouderen. Echter, een steeds warmer wordend Europa vormt weer een andere ernstige bedreiging. Steeds meer Europeanen sterven door de gevolgen van hittegolven dan door alle natuurrampen samen. We moeten meer doen om onze steden voor te bereiden en aan te passen aan de toekomst, zo concludeert Sweco in haar laatste Urban Insight-rapport.
/siteassets/nieuws/2020/sintniklaas-770x380.jpg

Sweco vergroent grootste markt van het land

23 juni 2020
Het ontwerpteam Artgineering, LAMA, Sweco en Daniel Ost (ALS_O) wint de studieopdracht voor de herinrichting van de Grote Markt van Sint-Niklaas. We zijn ontzettend trots, want we mogen het grootste Belgische marktplein een groene metamorfose geven. Sweco zorgt voor de uitwerking van het ontwerp, de opstelling van het uitvoeringsdossier en volgt het project op. Sweco gaf eerder al vorm aan de Stationsstraat, de vernieuwde groene winkelpromenade in Sint-Niklaas.
/siteassets/nieuws/2019/sweco-770x380.jpg

Sweco verwerft SGI Ingénieurs, het Belgische filiaal van SGI Group

15 juni 2020
Sweco Belgium zet een volgende stap in zijn strategisch groeiplan door de overname van het studiebureau SGI Ingénieurs in België. De betrokken medewerkers, gespecialiseerd in gebouwenstructuren- en technieken en civiele infrastructuurprojecten, versterken het expertiseaanbod in Brussel en Wallonië.
/siteassets/nieuws/2020/urbaninsight-2-770x380.jpg

Plannen voor een toenemende dichtheid en klimaatrisico's - hoe creëren we veerkrachtige samenlevingen?

11 juni 2020
Een nieuw rapport van Sweco laat zien hoe het voor steden mogelijk is om het aantal inwoners van een woonkern met 100%, het aantal werkplekken met 100% en groene ruimte met 100% te verhogen - terwijl tegelijkertijd de leefbaarheid en de klimaatbestendigheid verbetert.
/siteassets/nieuws/2020/publiekeruimte-770x380.jpg

Scheldekaaien en Schaliken zijn de grote winnaars van de Prijs Publieke Ruimte

09 juni 2020
Scheldekaaien Sint-Andries en Zuid (Sweco i.s.m. PROAP en WIT Architecten) wint de Prijs Publieke Ruimte en Binnengebied Schaliken (Talboom i.s.m. BRUT en LAMA) heeft de publieksprijs op zak.
/siteassets/nieuws/2020/publica-awards-770x380.jpg

Stuwsluiscomplex Harelbeke wint publieksprijs bij Publica Awards

05 juni 2020
De Publica Awards van EBP belonen de beste publieke projecten. Het recent geopende stuwsluiscomplex in Harelbeke sleept via een online stemronde alvast de publieksprijs in de wacht in de categorie Urban Development, Infrastructure & Mobility. Sweco werkte mee aan het voortraject voor deze nieuwe sluis. De Vlaamse Waterweg nv was de opdrachtgever.
/siteassets/nieuws/2020/schoner-vrachtverkeer-770x380.jpg

Urban Insight | Hoe beperken we de CO2-impact van transport?

14 mei 2020
Naar aanleiding van het nieuwste Urban Insight-rapport gaan we na hoe we in België omgaan met de beperking van de koolstofuitstoot bij infrastructuurprojecten. Deze keer lichten we de ’Roadmap Goederenvervoer 2030’ toe. Met dit routeplan geeft Sweco, samen met de overheid en wetenschappelijke partners, mee vorm aan het Vlaams klimaat- en mobiliteitsbeleid.