0 of 0 for ""

Sweco’s gedecentraliseerd businessmodel is een doorslaggevende succesfactor. Via een eenvoudige, klantgerichte werkwijze is Sweco tot een grote internationale speler uitgegroeid, met behoud van lokale aanwezigheid en expertise.

We voeren onze bedrijfsactiviteiten uit in acht Business Areas: Sweco Belgium, Sweco Zweden, Sweco Noorwegen, Sweco Finland, Sweco Denemarken, Sweco Nederland, Sweco UK en Sweco Duitsland & Centraal-Europa. Sweco exporteert ook grootschalige projecten naar de rest van de wereld.

Sweco in België

Sweco Belgium bv/srl, met hoofdzetel in Brussel, stelt ongeveer 2.600 medewerkers te werk. Het landelijk netwerk bestaat uit 12 vestigingen in België, 1 in Luxemburg, 2 in Vietnam en een kantoor in Frankrijk.

Sweco Belgium is in zes divisies georganiseerd met telkens een Division Director aan het hoofd: Industry, Pharma, Buildings, Energy & Environment, Infrastructure en BUUR. Elke divisie stemt haar dienstverlening af op specifieke klantengroepen met bijzondere aandacht voor de verwachtingen van en de meerwaarde voor de klant. Onze experten bieden meerwaarde in advies, studie, ontwerp, engineering, uitvoering en management van multidisciplinaire projecten. Dit zowel voor klanten in het bedrijfsleven als bij de overheid.

De stafdiensten (Shared Services) HR, Financiën, IT, Juridische Zaken en Communicatie ondersteunen de processen.

Directiecomité Sweco Belgium

 • Erwin Malcorps (Managing Director Sweco Belgium)
 • Bart Van de Sijpe (Division Director Infrastructure)
 • Filip Verheyen (Division Director Industry)
 • Tom Van Den Noortgaete (Division Director Energy & Environment)
 • Dirk Boydens (Divison Director Buildings)
 • Peter Vanhoegaerden (Division Director Buildings)
 • Johan Van Reeth (Division Director BUUR)
 • Vicky De Bollen (Director Finance, Facility & Legal)
 • Diederik Van Der Linden (Director Pharma)

De organisatiestructuur van Sweco Belgium
De managementstructuur vertrekt van een driedimensionaal ontwikkelingsmodel:

 • Een professionele en strategische commerciële benadering van de markt;
 • Een efficiënte en doeltreffende ontwikkeling van de operationele structuren;
 • Een toekomstgerichte en innovatieve ontwikkeling en deling van kennis en ervaring.

Het operationele management heeft tot hoofdtaak kwalitatieve en innovatieve projecten aan onze klanten op te leveren. Om dit te bereiken geeft de Division Director leiding aan alle operationele medewerkers van een division in onze verschillende kantoren. Zij zorgen er voor dat de juiste medewerker op het goede moment zijn of haar bijdrage levert onder leiding van een projectleider. Het operationeel management motiveert en coacht de medewerkers.

De commerciële werking is sterk geprofessionaliseerd en peilt naar de verwachtingen van de klant. In functie daarvan is het onze opdracht om een goede combinatie van kennis en ervaring aan te bieden. Onze commerciële managers en accountmanagers hebben als doel met elke klant een sterke en langdurige relatie uit te bouwen. Hiertoe zijn duidelijke afspraken gemaakt en geografische en thematische verantwoordelijkheden vastgelegd. De commerciële managers en account managers peilen in samenwerking met de kwaliteitsdienst naar de klantentevredenheid.

Kennisdeling en ontwikkeling vormen de achillespees van ons bestaan. De Business Development Managers onderzoeken de ontwikkeling van de marktvraag. Zij analyseren en stemmen af met de Knowledge Managers. Zij ontwikkelen op hun beurt nieuwe of aangepaste kennis en zorgen voor opleiding en kennisdeling.

Erwin Malcorps

Managing Director Sweco Belgium

Bart Van de Sijpe

Division Director Infrastructure

Filip Verheyen

Division Director Industry

Tom Van Den Noortgaete

Division Director Energy & Environment & Business Development Manager

Dirk Boydens

Division Director Buildings

Peter Vanhoegaerden

Division Director Buildings

Johan Van Reeth

Division Director BUUR

Vicky De Bollen

Director Finance, Facility & Legal

Diederik Van Der Linden

Directeur Pharma