0 of 0 for ""

Klant

Nyrstar

Periode

2019 – 2020

Disciplines

Architectuur & Civil, Engineering Assistance, E&I, Equipment/Stress, Industrieel Landmeten, Piping, Process, Project management

De internationale zinkgroep Nyrstar voorziet twee nieuwe WESP-filters (Wet Electrostatic Precipitator) op haar site in Balen en in de Franse vestiging in Auby worden de bestaande WESP-filters vervangen.

Door deze ingrepen zal Nyrstar aan de strengste duurzaamheids- en milieueisen blijven voldoen. Bij beide opdrachten is Sweco als engineeringpartner betrokken.

WESP Engineering Assistence during construction voor Nyrstar Balen
Sweco verzorgt, onder supervisie van Nyrstar, de detailed engineering en field engineering assistance tijdens de constructie. De investering van Nyrstar omvat de installatie van nieuwe performante WESP-filters ter vervanging van de oude KHD-filters. De WESP-filters zitten in een nieuwe staalstructuur langs de bestaande gasreiniging van Kontakt 12 en zullen stof en aerosol in natte omstandigheden filteren. Deze natte elektrostatische stofvangers zijn volledig conform met de hedendaagse emissievoorschriften en beschermen industriële apparatuur tegen blijvende schade door stof en/of zure aerosolen.

WESP-projectstudie voor Nyrstar Auby (Frankrijk)
Op de site in Auby vervangt Nyrstar twee bestaande WESP-filters en installeert ze een nieuwe Quench Tower met bijhorende utilities. Voor dit project levert Sweco de volledige basic en detailed engineeringservices (process, piping, layout, civil, structural steel en E&I) en het interface management met de klant en de package unit vendors.

De twee WESP-filters zullen gefaseerd vervangen en herplaatst worden op de huidige locatie. Hiervoor zullen er zware modificaties en uitbreidingen gebeuren aan de bestaande staalstructuur en de bijhorende funderingen. Om de nieuwe installatie in bedrijf te stellen, worden volgende werkzaamheden uitgevoerd: civil en structural steel modificaties, piping modificaties, nieuwe gasducting en een volledig nieuwe E&I-infrastructuur met bijhorend substation. De 25 meter hoge Quench Tower met bijhorende tanks, pompen en utilities zal op een naastliggend terrein geplaatst worden. Een nieuwe staalstructuur, alsook nieuwe piping en een E&I-installatie zullen hiertoe voorzien worden.