0 of 0 for ""

Klant

Société du Grand Paris

Locatie

Parijs

Sweco verzorgt de projectcoördinatie en detailed design van de infrastructuurwerken en inrichtingen van de automatische metrosectie van Lijn 17 « Le Bourget RER – Le Mesnil Amelot ». De Franse openbare instelling «Société du Grand Paris» (SGP) is de opdrachtgever.

De opdracht bestaat erin de blauwdruk en infrastructuurprojecten van het Franse openbaar transportnetwerk Grand Paris Express te ontwerpen, uit te werken en uit te voeren. Het consortium onder leiding van Sweco werd als partner voor Lijn 17, sectie Le Bourget RER/Le Mesnil-Amelot, weerhouden.

Lijn 17 beslaat ongeveer 20 km, waarvan 5 km bovengronds. De lijn bevindt zich vooral in de randstad, doorkruist twee luchthavens (Le Bourget en Charles De Gaulle), een expositiepark en landbouwgebieden. Het traject zal aansluiten op het toekomstig station Le Bourget RER (buiten deze opdracht), dat één van de belangrijkste knooppunten zal worden van het toekomstige Grand Paris Express.

Sweco heeft het projectbeheer in handen, de coördinatie van de studies van civiele techniek en engineering van de stations en de bijbehorende werken. Dit in partnerschap met de engineeringbureaus Ingerop, AIA Ingénierie, drie architectenbureaus (Benthem Crouwel, Atelier Novembre Architecture en Explorations Architecture) en tal van onderaannemers zoals Amberg, CEBTP en Iris Conseil.

Metrostations
Lijn 17 omvat zes metrostations en bestaat uit twee tunnelsecties aan de uiteinden. Het tracé wordt onderbroken door een bovengronds gedeelte dat hoofdzakelijk als viaduct gerealiseerd zal worden. Dit zijn de stations: Le Bourget Aéroport, Triangle de Gonesse, Parc des Expositions, Aéroport Charles de Gaulle Terminal 2 en Le Mesnil-Amelot. Parc des Expositions is een bovengronds station. De vermelde stations zullen de blikvangers van het nieuwe transportnetwerk worden. Ze zullen beantwoorden aan de hoogste eisen op gebied van beleving, comfort, stiptheid en communicatie.

Op vraag van de klant werd onderzocht of de indienstelling klaar kan zijn tegen 2024.

Hubert Habib

Directeur Grands Projets et Développement

Heb je niet kunnen vinden wat je zoekt of heb je een vraag?

Laat hier je gegevens achter. Wij zorgen dat je in contact komt met de juiste persoon. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen. Voor elke uitdaging, groot of klein.