0 of 0 for ""

Klant

Brussels Airport Company

Locatie

Brussels Airport, Zaventem

Periode

2018-2022

Brussels Airport Company (BAC) schreef in 2017 een Europese aanbesteding uit voor een raamovereenkomst van verschillende technische studieopdrachten voor de buiteninfrastructuur op Brussels Airport.

Sweco kon dankzij zijn expertise en jarenlange ervaring bij de luchthaven het project in de wacht slepen.

Over de raamovereenkomst
De raamovereenkomst heeft een duurtijd van vier jaar en omvat twee loten, namelijk Airside (perceel 1) en Landside (perceel 2) studieopdrachten. Sweco Belgium werkt in deze raamovereenkomst nauw samen met de collega’s van Sweco Denemarken, o.a. op het gebied van asfaltontwerp en assetmanagement van luchthaveninfrastructuur. Dit project benadrukt niet enkel het belang van onze lokale aanwezigheid, maar onderstreept ook onze internationale expertise.

Volgende opdrachten heeft Sweco binnen deze raamovereenkomst reeds verworven:

Vervanging boarding bridges van Pier B
Deze geheelopdracht handelt over de technische uitwerking van de infrastructuurwerken verbonden aan de vervanging van de 22 boarding bridges. Zo zal Sweco onder andere instaan voor het ontwerpen en berekenen van funderingen voor de nieuwe loopbruggen, alsook voor het ontwerpen van 22 nieuwe eilanden.

Reconstructie van Ringlaan Noord
Het noordwestgedeelte van de Ringlaan rond Brussels Airport (Ringlaan Noord) maakt de verbinding van Brucargo en Technics Noord met de terminal. Sweco staat in voor het design van deze belangrijke en veel gebruikte weg voor de luchthavengemeenschap .

Permanente oplossing voor de-icingwater op de-icingplatform W2 en Apron 9
Brussels Airport Company wenst dat het de-icingwater dat vrijkomt bij het ontijzelen van vliegtuigen op Apron 9 en de-icingplatform W2 naar de waterzuiveringsinstallatie op de luchthaven wordt vervoerd.

Fietsroute
De fietsroute die de provincie Vlaams-Brabant samen met het Vlaams Gewest, de gemeente Zaventem en Brussels Airport Company zal realiseren, situeert zich op het zuidwestelijke deel van de luchthaven. Deze gewenste fietsroute staat bekend onder de naam ’S-Bocht’ en zal aansluiten op de HST-fietssnelweg Leuven-Brussel (F3) komende vanuit Nossegem. Ze zal tevens gebruik maken van de bestaande berm en uiteindelijk aansluiten op een fietsroute van Brussels Airport Company.

Foto’s: © Tom D’Haenens – © Brussels Airport

Copy link
Powered by Social Snap